Informatie huidige ouders

Op deze pagina vindt u alle algemene informatie voor ouders van kinderen die momenteel op de Bombardon zitten.

Praktische informatie voor uw kind op school

Persoonlijke praktische informatie en contact met de leraar is te vinden in de portal.

Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen beantwoorden we hiernaast. Heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op en we beantwoorden ze graag.

Over ziekmelden

Ziekmelden

Indien uw kind niet naar school kan komen wegens ziekte of om een andere reden, verzoeken wij u om dit via Social Schools te melden of tussen 8.15 en 8.40 uur naar ons te bellen, op telefoonnummer: 036 5373560. Als wij om 09.15 uur nog geen melding hebben ontvangen zal er door iemand van school gebeld worden. Wij vragen u de goede telefoonnummers bij ons achter te laten zodat u altijd bereikbaar bent.

Indien er om andere dringende redenen verlof nodig is, verzoeken wij u dit van te voren aan te vragen. Dit geldt ook als uw vakantie niet samenvalt met de schoolvakantie. Verlof formulieren zijn verkrijgbaar bij de administratie. Voor specifieke vragen over verlof kunt u contact opnemen met de leerplichtambtenaar van de gemeente. Zie ook de brochure: “Onderwijsgids Almere”, welke verkrijgbaar is in de informatiecentra van de gemeente. Verlof aanvragen met het verzoek tot verlof boven de 10 lesdagen worden altijd door de leerplichtambtenaar afgehandeld. Over verlof aanvragen onder de 10 lesdagen wordt door de directie van de Bombardon beslist. De eerste twee weken van het nieuwe schooljaar wordt geen (vakantie) verlof gegeven.


Over pauzes / eten & drinken

Pauzes / eten & drinken

In de kleine pauze ‘s morgens en de grote pauze tussen de middag, wordt er buiten gespeeld en in de eigen groep gegeten.

De leerlingen spelen per bouw buiten en er is altijd begeleiding bij. Wij hebben er voor gekozen om de kinderen veel speelruimte te geven en deze momenten veilig en plezierig te houden. We stimuleren de leerlingen om actief te spelen zoals voetballen op het grote veld of op het pannaveld,  klein spelmateriaal of lekker met de skelters en fietsjes rond te rijden. Daarnaast genieten veel kinderen van onze klimtoestellen, schommels en zandbak.

Op school besteden wij aandacht aan een gezonde voeding en levenswijze. 

Ook dit jaar doen wij weer mee met het EU-schoolfruit. Wij vragen u om rekening te houden met de gezonde voeding en levenswijze waar wij als school aandacht aan besteden. Het eten en drinken dat u meegeeft naar school zien wij graag hierbij passen. Koek, snoep, koolzuurhoudende of energiedrankjes zijn niet toegestaan op school. 


Over leerlingenvervoer

Leerlingenvervoer

Alle kinderen hebben recht op onderwijs. Als ouder of verzorger moet u er zelf voor zorgen dat uw kind(eren) elke dag naar school kunnen. Meestal is dat geen probleem. U loopt of fietst met uw kind(eren) naar school en als ze wat ouder zijn gaan ze zelf met de fiets of de bus. Voor sommige kinderen is dit niet mogelijk, bijvoorbeeld door een te grote afstand tussen huis en de school. Deze kinderen komen mogelijk in aanmerking voor de regeling leerlingenvervoer van de gemeente. Informatie over de regeling leerlingenvervoer vindt u in de folder Leerlingenvervoer in Almere. De folder is te downloaden op de website van de gemeente: www.almere.nl/leerlingenvervoer

Over medicijnen

Medicijnen

Op school hebben wij veel leerlingen die gebruik maken van medicijnen. De afspraken hierover staan in ons medicijn protocol. De leerkracht zal u hierover informeren als dat op uw kind van toepassing is.

Over de vrijwillige ouderbijdrage

Vrijwillige ouderbijdrage
De vrijwillige ouderbijdrage is een bijdrage die we vragen aan ouders om extra activiteiten op school mogelijk te maken. Met deze bijdrage kunnen we leuke en leerzame activiteiten organiseren, zoals schoolreisjes, feesten en culturele uitstapjes. Hoewel deze bijdrage vrijwillig is, helpt het ons om de schooltijd van uw kind nog leuker en rijker te maken. We willen benadrukken dat geen enkel kind wordt uitgesloten van activiteiten als u niet in staat bent de bijdrage te betalen. Samen zorgen we ervoor dat alle kinderen kunnen meedoen, ongeacht de financiële situatie.

Mocht u vragen hebben over de vrijwillige ouderbijdrage kunt u die stellen aan de directie via: administratie@bombardon.asg.nl


Over oudergesprekken

Oudergesprekken

Bij de start van een nieuw schooljaar vinden er kennismakingsgesprekken plaats. In deze gesprekken tussen ouder(s) / verzorger(s), leerkracht en gedeeltelijk de leerling willen we graag informatie uitwisselen over hoe het thuis en op school gaat met uw kind.

De overige drie oudergesprekken vinden plaats rond november, februari en juni. De toetsresultaten en het ontwikkelingsperspectief zijn tevens gespreksonderwerpen die aan bod komen.

Indien u tussentijds een gesprek wilt hebben met de leerkracht dan kan dat altijd. Wij verzoeken u dan een afspraak te maken. 


Over ouderhulp

Ouderhulp

De Bombardon stelt hulp van ouders erg op prijs. Wij vragen uw hulp op het gebied van allerlei klussen. Denk hierbij aan het begeleiden van leerlingen tijdens excursies, sportdagen en feesten. Hulp bij klussen in de school zoals kopieerwerk, lamineren, schoonmaken, bibliotheekbegeleiding en de luizenpluis is van harte welkom. Daarnaast kennen we de medezeggenschapsraad waar ouders in participeren.

Over rapporten

Rapporten

De leerlingen krijgen voor de kerstvakantie en aan het eind van het schooljaar een kindgericht rapport. We benadrukken in dit rapport de positieve stappen die uw kind heeft gezet.

Onze groepen

De Bombardon heeft 13 groepen voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. Ons aanbod bestaat uit: 2 kleuter behandel- / diagnostiekgroepen, een SBO kleutergroep, 5 SBO groepen en 5 structuurgroepen. 

De kleuterbehandelgroep Tamboerijn biedt plaats aan maximaal 6 kleuters met de behoefte aan behandeling in combinatie met onderwijs. Dit is een samenwerking tussen de Bombardon, GGZ Fornhese en Vitree. U kunt hier klikken voor de folder Tamboerijn.

De kleutergroep Triangel biedt plaats aan 8 kleuters met de behoefte aan diagnostiek / behandeling in combinatie met onderwijs. Dit is een samenwerking tussen GGZ Fornhese en de Bombardon. U kunt hier klikken voor de folder Triangel.

De kleutergroep Blokfluit is een heterogene kleutergroep voor 13 kleuters. Na de kleuterperiode gaan we (samen met u) kijken wat de meest passende vervolgstap voor uw kind is. 

Een SBO groep biedt plaats aan 13 tot 17 leerlingen (afhankelijk van de leeftijd). 

Een structuurgroep biedt plaats aan maximaal 13 leerlingen. 


Hoe werken we?

Bij de start op onze school bepalen wij de ontwikkelingsmogelijkheden van uw kind. Op basis van deze ontwikkelingsmogelijkheden (ontwikkelingsperspectief) wordt uw  kind in een leerlijn (PRO, BBL/KBL, TL/HAVO) geplaatst. Dit ontwikkelingsperspectief geeft aan wat het verwachtte uitstroomniveau van uw kind zal zijn. Tijdens de oudergesprekken bespreken we met u de doelen en planvorming rond uw kind, zodat u goed op de hoogte blijft van zijn of haar ontwikkeling.

Basisleerlijn

Alle leerlingen op de Bombardon ontvangen een basis leerstof aanbod. Dit betekent dat alle leerlingen in hetzelfde leerjaar in principe dezelfde lesstof aangeboden krijgen.
Binnen dit aanbod wordt er gedifferentieerd naar de mogelijkheden van de individuele leerling. 

Zorgstructuur

Onze intern begeleiders coördineren de ondersteuning  rond onze leerlingen. Zij  begeleiden de leerkracht bij het samenstellen van het onderwijsaanbod binnen de groep.
De Commissie van Begeleiding bepaalt de hoofdstrategie voor de leerlingen. Indien nodig worden leerlingen voor nader onderzoek verwezen naar andere instanties (dit uiteraard in samenspraak met de ouders).

Toetsen

Op de Bombardon hanteren we het volgende toetsprotocol.

Bij de kleuters gebruiken we het observatiesysteem KIJK. Hierin wordt gekeken naar alle ontwikkelingsgebieden van het jonge kind.

Bij alle leerlingen vanaf groep 3 worden  de CITO toetsen afgenomen, twee maal per jaar, in de maanden januari en mei.

De leerlingen van groep 8 maken in de maand februari de Doorstroomtoets op de computer.

Alle resultaten worden met u besproken tijdens de oudergesprekken.


Vervolgonderwijs

In groep 7 krijgen de leerlingen een schooladvies waarin het verwachtte uitstroomniveau en de schoolsetting met U besproken wordt. In groep 8 krijgen de leerlingen  in januari  een definitief schooladvies, dit wordt besproken met U in het oudergesprek.
Het advies wordt bepaald aan de hand van de resultaten van CITO toetsen vanaf groep 6, de Doorstroomtoets en het beeld van de leerling in de klas.

Aan het begin van groep 8 organiseren wij  een informatieavond over de overstapprocedure van het PO/VO en komen er scholen vanuit het Voortgezet onderwijs informatie geven. 
Het is belangrijk dat uw zoon/dochter voor 1 maart aangemeld is bij de middelbare school.